Om aan parcoursschieten ( ipsc ) te doen, en zeker als je mee wedstrijden gaat schieten, heb je meer nodig dan enkel een wapen, meerdere magazijnen voldoende munitie en de nodige papieren.

Op de eerste plaats heb je een holster nodig. Deze moet ipsc goedgekeurd zijn, wat wil zeggen dat de trekkerbeugel bedekt moet zijn zodat men niet aan de trekker kan als het wapen in de holster zit

Tevens heb je minimum 3 mag pouches nodig om je magazijnen in mee te dragen tijdens een parcours.

Dit alles moet natuurlijk nog gedragen worden door een gordel die door de lussen van je broek gaat en die van voldoende stevigheid is zodat alles stevig op zijn plaatst blijft .

Deze drie boven vermelde zaken zijn onmisbaar en zijn te verkrijgen in een voordeel paket bij "double alpha".

Vervolgens heb je nog gehoorbescherming nodig en een goede veiligheidsbril, zonder deze twee kom je de schietbaan niet op.

 

Om dit alles te transporteren is een range bag wel nuttig. Let op dat al je uitrusting er in past zodat je niets vergeet of niets verloren gaat. Natuurlijk voldoet een gewone sportzak hier ook maar de speciaal daarvoor te krijgen range bags zorgen voor een veilig en ordelijk opbergen van al je spullen.

Voor op de training kunnen wat doelen en klevers om de gaatjes weer dicht te plakken nuttig zijn.

En om je tijd op te meten een timer.

Voor nog veel meer nuttige zaken en uitgebrijde informatie over de artikelen kun je altijd terecht op de online winkel van Saul Kirsch.

www.doublealpha.biz